♦Níže si vyberte požadovaný rozměr. ♦Zvolte požadovaný podklad. ♦Vyberte, jeslti si přejete zakoupit také gel k přilepení, toto je důležité ke kvalitní aplikaci jedlého papíru. ♦Zvolte, jeslti máte zájem i o arch dekoračních koleček ve stejném motivu.
Vysvětlivky k nastavení tisku:
Co a kdy můžete očekávat?
Na co si dát pozor?
Návod na použití jedlého papíru:
Jedlý papír je možno položit přímo na povrch dortíku. Ideální podklad je potahovací hmota - fondán, čokoláda nebo marcipán. Při pokládání na krémový povrch je nutné terč potřít gelem na jedlý papír (želatinou za studena).
Pro větší efekt doporučujeme vždy rozetřít gel i na tištěnou část (roztírejte cukrářským nožem – při opakovaném přetírání štětcem si můžete rozmazat barvy!) – získáte lesklý a hluboký povrch – a zároveň zabráníte navlhnutí terče.
Jedlý papír nesmí přijít do kontaktu s vlhkými částmi dortu – tedy např. s marmeládou, šlehačkou, ovocem atd.
Složení jedlých papírů Modecor :
Bramborový škrob, obilný škrob, aroma, smáčedlo: E422, voda, emulgátor: E432, E433, sojový lecitin, antioxidant: E300. Konzervační prostředek: E202, regulátor kyselosti: E330.
Barviva: E100, E120, E133, E153.
Může obsahovat nepatrné stopy: obilovin obsahující lepek a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, soju a výrobky z nich, siřičitan. Papír je však vyroben jako bezlepkový.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energie 1504 kJ/ 354 kcal; tuky 0 g ( z toho nasycené mastné kyseliny 0 g); sacharidy 87,2 g (z toho cukry 0,6 g); bílkoviny 0 g; sůl 0,03 g
Trvanlivost:
12 až 24 měsíců při splnění podmínek skladování.
Skladování: při běžné pokojové teplotě, mimo záření slunce v dodaném obalu.
Návod na použití DECORLISTU:
List je možno položit přímo na povrch dortíku. Nepotřebujete Decor gel (gel na jedlý papír).
Ideální podklad?
Lze jej použít na všechny druhy povrchů, jako marcipán, čokoláda, fondán, i na čerstvou šlehačku*, nebo máslový krém. U vlhčejších povrchů, doporučujeme testovat aplikaci před větší produkcí.
*pouze za předpokladu, že aplikujete obrázek max. hodinu před oslavou.
Jak mám odstranit podkladový arch z cukrového papíru?
Nepoužívejte nůž nebo jakékoli jiné řezací předměty pro odloupnutí podkladového archu. V případě, že podkladový papír nejde odstranit snadno pomocí rukou, umístěte papír na dobu asi 10 sekund do mrazáku.
Jak aplikovat na dort?
K přilepení sladkého listu (decorlistu), není třeba použít gel na jedlý papír. Povrch gelem potřít můžete, není to ale nutné.
Decorlist sloupněte z folie (jestliže se nechce odlepit, nechte jej chvíli mimo uzavírací sáček na vzduchu). Nalepte list na moučník. Nyní můžete, ale nemusíte potřít list velmi tenkou vrstvou jedlého gelu. Tato vrstva slouží k dodání lesku.
Gel na jedlý papír roztírejte opatrně, stěrkou tak aby nedošlo k poškození listu (protržení, poškrábání) a aby nevznikaly na listu loužičky gelu. Nezkušeným doporučujeme vrchní stranu nechat bez úprav.
Složení decorlistu:
Modifikovaný škrob E1422, náhradní sladidlo E420, rostlinný tuk, glycerol E422, emulgátor E471, stabilizátor E407, E486, aroma, kyselina citrónová E330, konzervant E202, náhradní sladidlo E955
Barviva: E100, E120, E133, E153.
Může obsahovat nepatrné stopy: obilovin obsahující lepek a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, soju a výrobky z nich, siřičitan.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energie 1557 kJ/ 348 kcal; tuky 0 g ( z toho nasycené mastné kyseliny 0 g); sacharidy 86,7 g (z toho cukry 14 g); bílkoviny 0,1 g; sůl 0,07 g
Trvanlivost:
12 až 24 měsíců, jelikož však tisk časem vysychá a tím křehne, doporučujeme spotřebovat nejpozději za 2-4 týdny po zakoupení.
Skladování: při běžné pokojové teplotě, mimo záření slunce v dodaném obalu.
Kód produktu | 1000917 |
---|---|
Značka | Jedlý papír MODECOR |
Záruka | 24 měsíců |
Vlastnost tisku | Kruh |
Vlastnost tisku | Kolečka pro cupcakes |
Vlastnost tisku | XL jedlé papíry nad 20 cm |
Vlastnost tisku | Standardní velikost jedlého obrázku 20 cm |